TR | EN
Kurucumuz

 

SÜLEYMAN BURSALI

Grubumuzun temelleri, iki kuşak önce 1955 yılında,  dedemiz Süleyman Bursalı tarafından manifatura mağazası ile atıldı. Bu mütevazı aile işletmesini, 1974 yılında Süleyman Bursalı’nın belediye başkanlığı görevini yerine getirmesi için devralan Fuat Bursalı, vizyonu ve yapmış olduğu çalışmalarla birlikte, grubu büyük işletmeler haline getirdi. 1980 yılında  dört adet dokuma tezgâhı ve altı personel ile havlu imalatına başlandı.

Havlu üretiminde büyüme kararı alan Fuat Bursalı, tüm gücüyle yatırımlara devam etti. Başarıların üzerine, gün geçtikçe yeni başarılar ekleyen Fuat Bey, aile şirketi niteliğindeki işletmeleri, azmi, çabası ve yetenekleri ile ulusal alanda kayda değer bir grup haline getirdi. Şu anda havlu üretiminde, sadece Türkiye’nin en büyük işletmesi değil, aynı zamanda dünyanın da sayılı işletmeleri arasındadır.

Kurucusu Süleyman Bursalı’nın izinde yürüyen sonraki kuşaklar, yeni yatırımlarla grubu daha da güçlendirdi ve 1.000’i aşkın kişinin istihdam edildiği, çok güçlü bir şirketler topluluğu haline getirdi.

Doğduğu ve büyüdüğü memleketi Amasya’da, belediye başkanlığı yaptığı dönemde, ülkemizin dünyaya tanıtılmasında ve devletimizin yüceltilmesinde gösterdiği üstün başarı sebebiyle, devlet büyükleri ve bölge halkının sevgisini kazanan Süleyman Bursalı, bu başarılarından dolayı birçok kez devlet büyükleri tarafından ödüllendirildi.

Kurucumuz merhum Süleyman Bursalı’ya, grubumuzun kurulması, gelişmesi ve bizlerin bugüne gelmesinde gösterdiği gayret ve emeklerinden dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyor, kendisini her zaman büyük bir saygı ve rahmetle anıyoruz.

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması