TR | EN
E-Bülten Teması – Yalın Üretim

Son zamanların en önemli konularından biri haline gelen yalın üretim, geleceğe dair duyulan küresel endişelerden doğmuş, sürdürülebilir yaşamı destekleyen unsurlara olan ihtiyacın hızlıca artış göstermesinden ortaya çıkmış olan bir kavramdır.

Kelime anlamı olarak yalın üretim; yapısında hiçbir gereksiz unsur taşımayan, hata, maliyet, stok, işçilik, geliştirme süreci, üretim alanı, fire, müşteri memnuniyetsizliği gibi unsurların en aza indirildiği üretim sistemidir.

Yani üretimde minimalliği kapsayan bu üretim sistemi, gereksiz olan hiçbir şeyi bünyesinde barındırmamakta ve çevreye maksimum değer sağlayarak, çalışmalarını en iyi şekilde yapmayı amaçlamaktadır. 

Yalın üretim sistemlerini, tüm üretim süreçlerinde işler haline getirdiğimiz zaman, daha az maliyet ve maksimum verimin yanında, çevrenin korunmasına ve sürdürülebilir yaşamı desteklemeye de yardımcı olacaktır.

Daha yeşil ve sürdürülebilir kaynaklardan beslenen bir dünyanın hayalini kurduğumuz şu dönemde, firmaların tüm üretim süreçlerinde sadeleşerek ‘yalın üretim felsefesini’ benimsemesi önem taşımaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kısıtlı kaynakları etkili kullanmak ve yüksek maliyetleri önleme adına israfın ortadan kaldırılarak verimliliğin arttırılması gerekmektedir. Bunu gerçekleştirmek de yalın üretim prensiplerini benimseyerek mümkün olabilecektir. 

Yalın düşüncenin ve üretimin hakim olduğu organizasyonlarda verimlilik ile birlikte çalışan memnuniyeti de artar. Mutlu çalışanlar aidiyet duygusuna sahip olur ve firmasına değer da katar.

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması